Składniki:
1. Sałata (lodowa, masłowa)
2. Chrzan - korzeń i liście do przykrycia całości w słoiku
3. Czosnek
4. Koper
5. Słona woda
Całość układamy w słoiku i zalewamy wodą. Sałata jest już dobra po dwóch dniach a potem wedle upodobań można ją trzymać w lodówce (wolniej kiśnie) bądź w temp. pokojowej.
Czas przyrządzania: ok. 10 min.
Smacznego!
Słyszałam o wielu kiszonkach, jadłam nawet kiszone liście winorośli (średnio smaczne), ale o kiszeniu sałaty nie miałam pojęcia. Kiedyś muszę spróbować tego patentu.
OdpowiedzUsuńPierwszy raz słyszę o kiszonej sałacie... koniecznie muszę przetestować :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńO kurczę, ale bajer! Muszę wypróbować, zwłaszcza, że na grządce sałata zalega :)
OdpowiedzUsuńWoda tak samo słona jak ogórków?
OdpowiedzUsuńtak
UsuńJak to się stało, że nigdy nie jadłem kiszonej sałaty? No jak? :) Muszę spróbować, dzięki za podpowiedź!
OdpowiedzUsuń